Vhodnější alternativa bílého cukru

Sladké je vaší velkou závislostí a také neřestí, a proto jej nedokážete úplně vyřadit z vašeho jídelníčku, ač byste chtěli? Často pečete nebo si připravujete jídla či nápoje, které si musíte pro jejich lepší a výraznější chuť osladit? Nezdravý bílý cukr byste rádi nahradili něčím jiným, zdravějším? Vyzkoušejte přírodní sirup, který je ještě více sladký než klasický cukr nebo dokonce med a slaďte bez obav o vaše zdraví a štíhlou linii.
sirup místo cukru
Sirup z agáve v bio kvalitě můžete využít k oslazení nejrůznějších druhů nápojů a jídel. Je skvělý do smoothie nápojů, na palačinky nebo lívance, vafle, ale hodí se i do kaší nebo na pečení. Jeho využití je opravdu široké, a proto se určitě v zásobě vašich zdravějších variant sladidel neztratí. Má příjemnou sladkou chuť a k dostání je v tekuté nebo granulované podobě.
CO JE AGÁVE?
Jedná se o rostlina v podobě kaktusu, z jehož listů po naříznutí vytéká sladká šťáva, ze které se vyrábí tento sirup, který obsahuje 70 – 90 % fruktózy a díky tomu se tak může právem řadit mezi přírodní sladidla.
Benefity tohoto přírodního sladidla pro vaše zdraví
Tento sladící sirup má nízký glykemický index a díky jeho konzumaci se vám tolik nezvýší hladina cukru v krvi jako v případě klasického bílého cukru nebo medu. Nízký glykemický index je zapříčiněný nízkým obsahem glukózy. Obsahuje také inulin, který je prospěšný pro zdravou střevní mikroflóru.
sladké lívance
Zařaďte do vašeho jídelníčku zdravější variantu sladidla oproti klasickému bílému cukru, které díky agáve můžete nahradit touto přírodní variantou. Navíc tohoto sirupu stačí použít oproti bílému cukru o dost méně, takže vám jedno balení vydrží dlouho.
Oživte si chuť vašich oblíbených jídel a nápojů. Oslaďte si den přírodním sirupem v bio kvalitě a potěšte vaše chuťové buňky jemnou a sladkou chutí, kterou agávový sirup bezesporu nabízí.